LONDEN - William Gallas was van plan de wedstrijden van Chelsea te saboteren als de Engelse club hem niet zou laten vertrekken. Gallas dreigde de clubleiding in eigen doel te schieten of een rode kaart te versieren als trainer José Mourrinho hem in de eerste competitiewedstrijd tegen Manchester City tegen zijn zin zou opstellen. Dat verklaart Chelsea op de eigen website.

Chelsea wil zijn supporters op de hoogte stellen van de gebeurtenissen rond de transfer omdat Gallas na zijn overstap naar Arsenal zijn oude werkgever en trainer blijft bekritiseren. Volgens Chelsea heeft de club Gallas eind vorig seizoen een goede contractverbetering aangeboden, maar de Franse verdediger zou de financiële aanbieding niet goed genoeg vinden.

Leugen

De verklaring van Gallas dat hij toe te zijn aan een nieuwe sportieve uitdaging is volgens Chelsea een leugen. Gallas zou enkel op meer geld uit zijn. "Mourinho heeft hem de kans gegeven zich na het trainingskamp in de Verenigde Staten weer bij de 'familie' aan te sluiten, maar Gallas zei dat hij nooit meer voor Chelsea zou spelen", stelt de club.

Gallas gaf deze zomer aan bij Chelsea weg te willen. De Engelse landskampioen was echter niet van plan de verdediger naar concurrent Arsenal te laten vertrekken. Gallas meldde zich daarop af voor een trainingskamp in de Verenigde Staten. Op de valreep mocht hij de overstap naar Arsenal toch maken.