LISSABON - De Portugese voetbalbond heeft van de wereldvoetbalfederatie FIFA tien dagen de tijd gekregen om de teams in de internationale competities te behouden. De Portugese bond moet voorkomen dat de club Gil Vicente de verplichte degradatie bij de burgerrechter blijft aanvechten.

Gil Vicente moest degraderen omdat tijdens het voorbije seizoen een niet-speelgerechtigde voetballer werd opgesteld. Hangende de behandeling van de zaak door de civiele rechtbank is het wedstrijdschema van de Portugese competitie in de war geraakt.

Ajax

De FIFA wil dat de Portugese voetbalbond er voor zorgt dat de rechtszaak niet doorgaat. "Dit zwakt het Portugese voetbal af en schaadt de geloofwaardigheid van het voetbal in het algemeen", liet de FIFA de Portugese bond weten.

Indien de rechtszaak toch doorgang vindt, worden alle Portugese teams uit de internationale competities gezet. Dit zou betekenen dat Porto, Benfica en Sporting niet kunnen uitkomen in de Champions League. Ajax zou dan een van de vervangers zijn. Op 14 september behandelt de FIFA in het hoofdkwartier deze zaak en spreekt dan eventueel een sanctie uit.