ROTTERDAM - Hij leek amper onder de indruk van de ietwat gespannen sfeer maandagmiddag bij Feyenoord. Rustig en kalm en veelvuldig lachend onderging ex-Ajacied Angelos Charisteas zijn eerste werkdag in de Kuip. De negatieve reacties die hier en daar loskwamen onder de honderden aanhangers, nam hij grootmoedig voor lief.

"Ik heb een goed gevoel bij de club. Ik wil zo snel mogelijk het vertrouwen van de supporters winnen", liet de 26-jarige Griek na de ontspannen training weten in redelijk verstaanbaar Nederlands.

"Ik heb begrip voor de fanatieke fans van Feyenoord. De rivaliteit met Ajax is nu eenmaal groot. Maar in Griekenland is de strijd tussen de topclubs ook heel pittig. Dus ik ben wel wat gewend."

Die Neus

Afgezien van enkele korte scheldpartijtjes waren er geen incidenten tijdens de eerste kennismaking van de nieuwe spits met het legioen. De extra aanwezige agenten en stewards hoefden niet in actie te komen. Slechts op één spandoek rond het trainingsveld viel een negatieve tekst over de komst van Charisteas te bespeuren. 'Die Neus is niet welkom. Rot Op!', luidde de boodschap.

Applaus

Charisteas liet alle drukte rond zijn persoon laconiek over zich heen komen. Als een van de eerste Feyenoorders kwam hij naar buiten voor de training. Hij sjouwde een grote ballenzak met zich mee, die hem had kunnen beschermen tegen onfrisse reacties vanuit het publiek. Die extra voorzorgsmaatregel bleek echter niet nodig. Hij kreeg zelfs een voorzichtig applaus bij het betreden van het trainingsveld.

Ook na de oefensessie kon Charisteas op de nodige bijval rekenen. Slechts een enkeling schold hem nog uit. "Natuurlijk werd er in de kleedkamer wel een beetje gelachen over het onthaal dat me buiten te wachten stond. Maar dat viel me echt wel mee. Ik was zeker niet bang om door de haag van supporters naar het trainingsveld te lopen."

"Maar nu heb ik genoeg in de media gezegd. Zondag zal ik in de uitwedstrijd tegen Sparta op het veld antwoord geven. Met hard werken en hopelijk een paar doelpunten."

Achterban

Feyenoord trok Charisteas donderdag aan, enkele uren voor het verstrijken van de transfertermijn. De international moet publiekslieveling Dirk Kuyt (Liverpool) doen vergeten. Het aantrekken van Charisteas viel slecht bij de Rotterdamse achterban.

Niet alleen hadden de fans een grotere naam verwacht als opvolger van Kuyt, ook het feit dat de Griek de afgelopen twee seizoenen bij rivaal Ajax speelde, zette veel kwaad bloed.

Mikpunt

Eind vorige week hielden supporters van Feyenoord al acties bij de Kuip. Met name voorzitter Jorien van den Herik moest het daarbij ontgelden. Maandag was de preses opnieuw het mikpunt van kritiek.

Het inmiddels beruchte spandoek met de tekst 'Van den Herik Oprotten' hing weer aan de hekken van het trainingsveld. Ook werd de 'Grote Kale Leider' in vette blokletters te verstaan gegeven dat hij beter in het bestuur van Ajax kan plaatsnemen.