PARIJS - De Franse douane heeft bij aankomst van de Russische tennisploeg in Parijs beslag gelegd op de medische voorraad van teamarts Valeri Okhapin. Dat is dinsdag in Parijs bekend geworden. "Ze hebben alle medicamenten geconfisceerd. Tot de laatste pil", zei Okhapin in het Russische dagblad Sport-Express.

Okhapin overlegde de douaniers zondagavond bij aankomst op het vliegveld Charles de Gaulle een officiële brief van het Russisch olympisch comité met de verklaring dat Okhapin geen verboden prestatiebevorderende middelen vervoerde.

De douane verklaarde geen Russisch te kunnen lezen, verhoorde de arts 2,5 uur en nam zijn voorraad in beslag. "Ze vertelden mij dat we de brief moesten vertalen en Franse tennisofficials moesten inschakelen als intermediair."

De Franse overheid voert sinds het schandaal in de Ronde van Frankrijk in 1998 een knalharde strijd tegen doping. Enkele dagen na de Tour van dit jaar werd de vrouw van de Litouwse renner Rumsas gearresteerd op verdenking van smokkel van verboden middelen en na ,5 maand pas weer vrijgelaten.