LONDEN - Brazilië heeft zondag aartsrivaal Argentinië verslagen in een vriendschappelijke interland in het Emirates Stadion van Arsenal in Londen. Middenvelder Elano van Shakhtar Donetsk scoorde tweemaal in het met 3-0 gewonnen duel. Bij Brazilië stond PSV-doelman Gomes opnieuw in de basis. Zijn clubgenoot Alex bleef de hele wedstrijd op de bank.

Het oefenduel tegen Argentinië was de tweede interland voor de nieuwe bondscoach Dunga. Twee weken geleden speelden de Goddelijke Kanaries hun eerste wedstrijd onder leiding van Dunga in en tegen Noorwegen doelpuntloos gelijk.

Tegen de Argentijnen deed de coach, in tegenstelling tot het duel tegen de Noren, een beroep op enkele van de Braziliaanse sterspelers, waaronder Ronaldinho en Kaká. Ronaldinho deed zondag echter niet mee vanwege een blessure.

Solo

Hoewel Argentinië in het duel de betere indruk maakte, was het Brazilië dat steeds tot scoren kwam. Elano verzilverde al in de derde minuut een voorzet van Robinho. In de 68e minuut scoorde de middenvelder zijn tweede treffer van de wedstrijd.

In de slotminuten maakte Kaká de derde Braziliaanse goal. De middenvelder van AC Milan pakte de bal rond de middenlijn af van de Argentijn Lionel Messi en ronde na een solo prachtig af.