NEW YORK - De titelkandidate Lindsay Davenport wist in een sensationele wedstrijd in de derde ronde van de US Open af te rekenen met de Tsjechische Srebotnik. Na een twee uur durende marathonpartij won Davenport de beslissende tiebreak met 7-5.

Srebotnik begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-3. Davenport liet het er niet bij zitten en pakte de tweede set met dezelfde cijfers. De derde set was werkelijk sensationeel.

Nadat Davenport op 6-5 achter nog twee matchpoints wist weg te werken begon zij sterk aan de tiebreak. De Amerikaanse liep snel uit naar 4-1 maar de Tsjechische kwam goed terug tot 6-5. Op haar tweede matchpoint volleerde Davenport in het net terwijl het veld volledig open lag. Haar derde matchpoint liet zij echter niet liggen.

Schnyder

Patty Schnyder heeft de achtste finale van de US Open bereikt. De als zevende geplaatste Zwitserse versloeg zondag in de derde ronde Marion Bartoli. De Française, als 26e geplaatst in New York, wist verrassend de eerste set met 6-0 te winnen. Ze moest het in volgende twee sets echter afleggen tegen Schnyder: 0-6, 6-3, 6-3.

De als vijfde geplaatste Nadia Petrova werd zondag in de derde ronde uitgeschakeld door Tatiana Golovin. De Française (27) versloeg de Russin in drie sets: 5-7, 7-6 (7), 6-3.

Gestruikeld

David Nalbandian is in de tweede ronde van de US Open gestruikeld over Marat Safin. De als vierde geplaatste Argentijn verloor zondag in vijf sets van de ongeplaatste Rus: 6-3, 7-5, 6-2, 6-3, 7-6 (8). Nalbandian kwam sterk terug na twee verloren sets, maar sneuvelde uiteindelijk in de tiebreak van de beslissende set.

Tommy Robredo bereikte zondag de achtste finale van het Amerikaanse Grand Slam-toernooi. De Spanjaard, als zesde geplaatst in New York, had in drie sets weinig problemen met Stanislas Wawrinka uit Zwitserland: 6-3, 6-4, 6-2. Robredo's landgenoot David Ferrer (11) bereikte de achtste finale ten koste van de Rus Mikhail Youzhny: 6-4, 4-6, 7-5, 6-4.

Malisse en Rochus

Xavier Malisse haalde de achtste finale van de US Open niet. De Belg verloor zondag in de derde ronde van de Tsjech Jiri Novák: 6-7 (8), 6-3, 6-4, 6-4. Zijn landgenoot Olivier Rochus plaatste zich zondag nog voor de derde ronde, na winst op de Amerikaan Ryan Sweeting: 6-2, 3-6, 4-6, 6-4, 6-0.