LUXEMBURG - Theo Janssen debuteert zaterdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Luxemburg in de basisformatie van het Nederlands elftal. Afgaande op het laatste trainingspartijtje van Oranje vrijdagavond in het Stade Josy Barthel vormt de speler van Vitesse samen met Stijn Schaars en Denny Landzaat het onervaren middenveld van de ploeg van bondscoach Marco van Basten.

Routinier Edwin van der Sar krijgt tijdens zijn 115e interland hulp van de verdedigers John Heitinga, André Ooijer, Joris Mathijsen en Tim de Cler. Oranje start met het aanvalstrio Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuijt.

Marco van Basten wilde zijn basisformatie na de training nog niet prijsgeven. "We kunnen namelijk ook nog voor vier middenvelders of vier aanvallers kiezen. Daar gaan we het vanavond nog even over hebben."

Uitverkocht

Stade Josy Barthel is met 8.000 toeschouwers uitverkocht. Nigel de Jong is als negentiende international mee naar Luxemburg gevlogen. Hij is van een liesblessure hersteld. De geschorste Giovanni van Bronckhorst en Khalid Boulahrouz zijn in Nederland achtergebleven.

Ze zijn maandag tijdens de start van de voorbereiding voor het tweede kwalificatieduel van komende woensdag tegen Wit-Rusland weer van de partij. Wesley Sneijder en Arjen Robben zijn dan misschien ook weer beschikbaar.

Vermoedelijke opstelling: Luxemburg: Joubert; Kintziger, Hoffmann, Reiter en Mutsch; Lombardelli, Bettmer, Ferreira, Strasser en Remy; Joachim.

Nederlands elftal: Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en De Cler; Landzaat, Schaars en Janssen; Van Persie, Huntelaar en Kuijt.