NEW YORK - Raemon Sluiter is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Rotterdammer had vrijdag in New York weinig in te brengen tegen de Duitser Tommy Haas. De als veertiende geplaatste Haas won in drie sets: 6-4 6-2 6-3.

Haas, in New York als veertiende geplaatst, domineerde de partij. Vooral omdat Sluiter een laag percentage van zijn eerste service binnen de lijnen sloeg (50 procent) stond hij te vaak onder druk. Wanneer de Rotterdammer op zijn tweede opslag was aangewezen, greep zijn opponent vaak het initiatief, én het punt.

"Raemon speelde niet zo'n beste wedstrijd", keek coach Hugo Ekker terug. "De eerste set verliep nogal rommelig. Beiden speelden niet groots. Toen Haas die set pakte, kreeg hij meer vertrouwen en tenniste hij op een hoger niveau. Raemon niet. Raemon bleef teveel fouten maken en toen werd het een eentonig verhaal."

Valse start

Sluiter begon het duel overigens met een valse start. De Rotterdammer leverde op het tennispark van Flushing Meadows meteen zijn service in, waardoor Haas op 2-0 kwam. De Duitser produceerde vervolgens een aantal slordige slagen, waardoor Sluiter de stand weer gelijk kon trekken. In de slotfase van de eerste set scoorde Haas een aantal prima punten en trok hij de setwinst toch naar zich toe: 4-6. "Maar in die laatste game sloeg Haas één goede bal, de rest van de punten kreeg hij doordat Raemon fouten maakte", sprak Ekker.

In het tweede bedrijf hielden beide spelers elkaar tot 2-2 in evenwicht, waarna Haas soepel uitliep naar 6-2. Daarmee was het duel eigenlijk gespeeld. Ook in de derde set kon Sluiter niet veel weerwerk leveren, waardoor Haas - vooral omdat hij secuurder ging tennissen - het duel met 6-3 afsloot.

Met Sluiter is de laatste Nederlander in het enkelspel uitgeschakeld. Donderdag moest Michaëlla Krajicek in de eerste ronde haar meerdere erkennen in de Russin Maria Sjarapova. Krajicek overleefde vrijdag, met haar Amerikaanse partner Morariu, wel de eerste schifting in het dubbelspel. Het koppel versloeg de Amerikaanse zussen Lindsay en Mallory Burdette: 6-4 6-4.