NEW YORK - Martina Hingis is er niet in geslaagd de derde ronde van de US Open te bereiken. De als achtste geplaatste Zwitserse tennisster verloor donderdag in de tweede ronde van de ongeplaatste Virginie Razzano uit Frankrijk. Dat gebeurde in twee sets: 6-2 en 6-4.

Nooit eerder vloog Hingis, die vijf grand slams won, er in zo'n vroeg stadium uit op de US Open.

Sjarapova

Maria Sjarapova leidt de Russische invasie in New York. Nadat ze in de eerste ronde Michaëlla Krajicek naar huis stuurde, versloeg de als derde geplaatste tennisster donderdagavond in de tweede ronde van de US Open overtuigend de Française Emily Loit met 6-0 en 6-1.

Naast Sjarapova is Rusland met nog negen speelsters vertegenwoordigd in de derde ronde. De Russen zaten met negentien vrouwen in het speelschema van het hoofdtoernooi, één meer dan de Verenigde Staten. De als zesde geplaatste Svetlana Koeznetsova gaf donderdag slechts twee games weg tegen de Amerikaanse Lauren Albanese. Koeznetsova won de US Open in 2004.

Andere Russische speelsters die het toernooi vervolgen zijn Nadia Petrova, Dinara Safina, Maria Kirilenko, Anna Tsjakvetadze, Elena Likovtseva, Elena Dementjeva en Vera Zvonareva. De ongeplaatste Anastasia Rodionova voegde zich ook nog bij hen.

In de derde ronde neemt het aantal Russinnen in elk geval af. Sjarapova speelt tegen Likovtseva, Dementjeva ontmoet Zvonareva en Koeznetsova neemt het op tegen Rodionova.

Serena

Ook Serena Williams wist zich te plaatsen voor de derde ronde. De Amerikaanse tennisster, in New York ongeplaatst, versloeg donderdag in de tweede ronde de als zeventiende gerangschikte Daniela Hantuchova uit Slowakije in twee sets: 7-5 en 6-3.