ARNHEM - Naar aanleiding van de successen bij de Olympische Winterspelen in februari in Salt Lake City zijn drie schaatsers genomineerd voor de titels van sporter van het jaar. Jochem Uytdehaage, twee keer goud en een keer zilver, en Gerard van Velde, goud op 1000 meter, strijden met Pieter van den Hoogenband, twee maal goud bij de Europese kampioenschappen zwemmen, om de titel van sportman.

Schaatster Gretha Smit, zilver op de 5000 meter, kreeg een nominatie bij de vrouwen. Haar concurrentes zijn Verona van de Leur, zondag winnares van zilver bij de wereldkampioenschappen turnen, en langeafstandzwemster Edith van Dijk, goud en zilver bij de WK.

Voor de titel van sportploeg zijn UEFA-bekerwinnaar Feyenoord, de mannenhockeyploeg, goud bij de Champions Trophy, de turnsters, zilver bij EK landenteams, en de tafeltennissters van DTK, winnaars Europacup 1, genomineerd.

Voor de titel van gehandicapte sporter zijn biatlete Marjorie van de Bunt, de vrouwenzitvolleybalploeg en tennisster Esther Vergeer de uitverkorenen.