Lens heeft zaterdagavond in de Franse competitie punten verspeeld. De koploper kwam op bezoek bij Troyes niet verder dan 1-1. Lens kwam vlak voor rust nog wel op voorsprong door een treffer van Daniel Moreira. Vlak na de hervatting maakte Fabio Celestini gelijk.

Girondins Bordeaux boekte de tweede zege binnen een week; eerst op Europees niveau van Roda JC (1-0), nu uit tegen Bastia met 2-1. De Portugees Pauleta maakte beide treffers van Bordeaux. Centrale verdediger Alain Roche werd drie minuten voor rust, toen het nog 0-0 stond, uit het veld gestuurd. Hij deelde bij een massaal opstootje, waaraan zo ongeveer iedereen op het veld deelnam, een kopstoot uit.

Olympique Marseille begint tekenen van beterschap te tonen. Sochaux was het slachtoffer: 4-2. De Ivoriaan Bakayoko was voor 48.000 toeschouwers uitblinker met onder meer twee treffers. Hij bereidde bovendien de vierde, van de Pool Swierczewski, voor. Marseille maakte door die drie punten een flinke sprong op de ranglijst en mag zich weer middenmoter noemen.

Sportweek Online