TURIJN - Juventus is de koppositie in de Serie A kwijtgeraakt aan AC Milan. De ploeg van trainer Ancelotti, met Clarence Seedorf als vaste waarde, dankt de nieuwe status aan de overwinning zaterdagavond op de plaatselijke rivaal Inter. Het werd -0 in San Siro door een doelpunt van Serginho. Hij scoorde al na twaalf minuten.

Landskampioen Juventus verspeelde in het eigen Delle Alpi-stadion twee punten door een gelijkspel (1-1) tegen Bologna. Lazio profiteerde zondagavond eveneens door Modena met 4-0 te verslaan door onder meer twee treffers van Corradi. Claudio Lopez en Cesar maakten de andere.

Het is nu dringen aan kop van de Italiaanse competitie. AC Milan en Juventus hebben allbei 25 punten uit elf wedstrijden, maar het doelsaldo van de Milanezen is beter. Lazio is derde met een punt minder. Internazionale volgt met 23 uit elf.

AS Roma onderuit

AS Roma zakte verder weg door te verliezen bij Parma, 3-0. Ajax' tegenstander in de Champions League, op 10 december in de ArenA, is momenteel niet meer dan een middenmoter. Voor Parma maakten Bonazzoli (2) en Mutu (strafschop) de doelpunten.

Roma, dat woensdag begint aan de tweede ronde van de Champions League met de wedstrijd tegen Arsenal, was gehandicapt. Aanvoerder Totti (griep), de Braziliaanse back Cafu, middenvelder Tommasi en aanvaler Delvecchio waren niet fit genoeg om te spelen. "We hadden dit beter moeten opvangen", vond coach Capello. "Niet voor niets beschikken we over een brede selectie."

Juventus

Juventus kwam nog met de schrik vrij tegen het gretige Bologna. De bezoekende club was voortdurend gevaarlijk en stelde doelman Buffon herhaaldelijk op de proef. Edgar Davids stond niet in de basis bij de landskampioen. De middendvelder zat op de bank naast vedette Del Piero.

Bologna miste in de eerste helft een paar grote kansen. Na de pauze excelleerde keeper Buffon met twee prachtige reddingen in de e minuut, maar een minuut later bracht de doelman oud-Feyenoorder Cruz ten val en wees de scheidsrechter naar de stip. Signori benutte de strafschop.

De 'Oude Dame' kwam pas in de 86e minuut op gelijke hoogte. Invaller Camoranesi nam de hoekschop, waaruit Iuliano 1-1 kopte. Juventus mocht nog van geluk spreken. In blessuretijd schoot Locatelli van Bologna hard op de paal.

Seedorf

De 78.000 toeschouwers in San Siro zagen na vijf minuten een prachtige actie van Seedorf. Hij passeerde drie spelers van Inter, maar zijn schot op doelman Toldo miste kracht. Iets later was het wel raak in de heksenketel. Na een splijtend passje van de Braziliaan Rivaldo tikte landgenoot Serginho de 1-0 in.

Het bleek de winnende treffer en bracht AC Milan na acht jaar eindelijk weer eens de zege als gastheer in de beladen stadsderby. Wat Inter ook probeerde, er kwam geen doelpunt. Vieri miste in de e minuut de grootste kans; de spits schoot van heel dichtbij over de lat.