KERKRADE/DOETINCHEM - De man van de wedstrijd van Roda JC - AZ (1-3) was zonder twijfel Barry van Galen. Hij scoorde tweemaal en leverde de assist voor het derde doelpunt. De Graafschap speelde ondertussen in Doetinchem een tweede helft waarin ze een 0-2 achterstand in hun voordeel wisten om te zetten tot een winst van 3-2.

Barry van Galen was de allesbepalende speler voor AZ. De middenvelder speelde jaren geleden in Limburgse dienst, won met zijn nieuwe werkgever nooit eerder bij zijn oude club, maar haalde zaterdagavond eindelijk zijn gram. Van Galen scoorde in de eerste helft twee keer en gaf bij de tweede Alkmaarse treffer (kopbal Tobiasen) de assist.

Roda JC kwam in de tweede helft niet verder dan een tegentreffer van Filipovic. Het betekende de tweede kansloze nederlaag op rij voor de Limburgers na de 4-0 bij RBC. AZ is sinds de komst van trainer Co Adriaanse nog ongeslagen.

De Graafschap - NAC

De Graafschap haalde zijn tweede zege van het seizoen. De Doetinchemmers maakten in de slotfase via Van Vossen en Bakens een 1-2 achterstand goed. Voor rust scoorden Fehèr (vrije trap) en Boussaboun voor NAC. In de tweede helft bracht Van de Haar de spanning terug: 1-2.

FC Twente - Vitesse

FC Twente heeft eindelijk de eerste zege voor eigen publiek te pakken. Vitesse was zaterdagavond in het Arke-stadion een iets te gewillig slachtoffer: 1-0.

De Arnhemmers keken aanvankelijk vooral vooruit naar Liverpool, donderdag in het toernooi om de UEFA Cup te gast in het Gelredome, en realiseerden zich te laat dat er in Enschede ook nog iets te verdienen viel. De enige treffer kwam binnen een kwartier op naam van uitblinker Kurt van de Paar.