ROOSENDAAL/HEERENVEEN - Koploper Ajax heeft zaterdagavond bij Heerenveen simpel gewonnen. De Amsterdammers zegevierden overtuigend met 3-0 in het Abe Lenstra Stadion. Ook PSV heeft weinig moeite gehad met zijn tegenstander RBC.

Ajax ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Van der Meyde scoorde al na zes minuten, nadat Vayrynen daarvoor een enorme kans had gemist. Met een vrije trap maakte Galasek in de 38e minuut de 2-0.

Heerenveen was machteloos. Na de rust vielen de Friezen wat meer aan, maar zonder succes. Na een uitbraak van Ajax maakte Van der Meyde zijn tweede en Ajax' derde. Daarmee was de zevende nederlaag van Heerenveen een feit. Heerenveen blijft vijftiende door het verlies.

PSV - RBC

Verlies was er dus ook voor RBC. In Roosendaal werd het 3-0 voor PSV. De eerste treffer viel in blessuretijd van de eerste helft en werd gemaakt door Kezman. Onmiddellijk na de hervatting liep PSV door Ooijer en Rommedahl verder uit. Bij PSV ontbraken onder meer Hofland, Van Bommel en Bruggink wegens blessures.