ROTTERDAM - De supportersvereniging van Feyenoord heeft in een open brief duidelijkheid geëist van de clubleiding. Het legioen is ontevreden over het in hun ogen eenvoudige vertrek van spelers als Dirk Kuyt, Salomon Kalou en Shinji Ono uit De Kuip. De supporters vragen zich af waarom Feyenoord de opbrengsten van de transfers niet in het aantrekken van nieuwe spelers steekt.

Feyenoord dreigt door de huidige stand van zaken af te zakken naar de middenmoot van de Eredivisie, stelt de supportersvereniging. De afgelopen jaren heeft de Rotterdamse club veel gesaneerd in de grote spelersgroep, maar de supporters vinden dat dit soms met de botte bijl is gebeurd. "Spelers als Ono en Ghaly zouden we nu goed kunnen gebruiken", vinden ze. Ook zouden talenten uit de jeugd te gemakkelijk naar andere clubs mogen vertrekken.

Topspelers

Daarnaast vragen de supporters zich af wat er met de opbrengsten van de transfers gebeurt. Feyenoord zou achttien miljoen euro van Liverpool hebben ontvangen voor Kuyt en tien miljoen euro van Chelsea voor Kalou. De supporters vinden dat het geld snel geïnvesteerd moet worden in nieuwe topspelers.

"De ontluisterende nederlaag tegen Groningen van zondag vereist daadkracht en dat betekent echte versterkingen halen. Er komt heel veel geld binnen bij Feyenoord, maar de vraag is of het op de juiste wijze wordt besteed."

Cruz

Feyenoord zou een aanvaller en een middenvelder willen halen om de ploeg voor dit seizoen te versterken. De geruchten dat Julio Ricardo Cruz als opvolger van Kuyt naar Rotterdam wordt teruggehaald worden steeds sterker. Italiaanse media stellen dat de transfer binnen enkele dagen wordt afgerond. De Argentijn lijkt bij Internazionale dit seizoen weinig te zullen spelen na de komst van Hernán Crespo en Zlatan Ibrahimovic.

Léonard

Philippe Léonard vertrekt naar Feyenoord. De 32-jarige verdediger tekent een contract voor één seizoen in Rotterdam, meldt de NOS. De Belg wordt dinsdag gepresenteerd, stelt het RTL-programma Voetbal Insite.

Léonard speelde de afgelopen twee seizoenen in België bij Standard Luik. Hij speelde daarvoor in Frankrijk bij Olympique Nice en AS Monaco. Het contract van de verdediger in Luik liep deze zomer af. De club kon het met Léonard niet eens worden over een nieuwe overeenkomst.