RIJSWIJK - Wielrenner Addy Engels is door de ploegleiding van Quick-Step opgenomen in de ploeg voor de Ronde van Spanje. Daarmee komt het aantal Nederlandse deelnemers aan de Vuelta voorlopig op vijf. Michael Boogerd, Theo Eltink en Pieter Weening rijden namens Rabobank in Spanje. Bas Giling debuteert in de Ronde van Spanje in het shirt van T-Mobile.

Voor Engels wordt het zijn derde optreden in de Vuelta. Voor Rabobank was hij er in 2001 en 2003 actief. Na de Ronde van Italië is het zijn tweede grote ronde van dit jaar. "Ik ben niet in topconditie, maar ga zo goed mogelijk mijn werk doen voor kopman Paolo Bettini", zei Engels dinsdag. "Ik hoop er beter uit te komen en erna nog wat wedstrijden te kunnen rijden."

Freire

Oscar Freire heeft zijn ploegleider Adri van Houwelingen laten weten dat hij zich woensdag in Malaga bij de ploeg voegt die namens Rabobank in de Ronde van Spanje zal rijden.

Over de deelname van de Spanjaard was twijfel ontstaan omdat hij de laatste weken klaagde over duizeligheid.

Freire meldde maandag dat hij zich fit genoeg acht te starten in de Vuelta. De drievoudig wereldkampioen wil zich in zijn vaderland in vorm rijden voor het WK dat later in september in het Oostenrijkse Salzburg wordt gehouden.