MEDINAH - De Amerikaanse golfer Tiger Woods heeft voor de derde keer in zijn loopbaan het US PGA Championship op zijn naam gebracht. Op de laatste dag van het vierde en laatste Majortoernooi in Medinah, Illinois, had hij 68 slagen nodig voor de achttien holes. Hij eindigde het toernooi op achttien onder par, vijf minder dan de nummer twee van het veld Shaun Micheel. Woods zegevierde eerder in 1999 en 2000.

De 30-jarige Amerikaan sprak zondag na afloop van zijn imponerende optreden, met vijf birdies, van een speciale dag op de zonovergoten Medinah Country Club. "Ik had een magisch gevoel. Het leek niet belangrijk waar de bal lag op de green. Ik zou de putt toch wel maken", sprak Woods voldaan.

De beste golfer van de wereld had op de slotdag slechts 27 putts nodig. De manier waarop hij de holes afrondde, deed denken aan zijn gedenkwaardige periode tussen 2000 en 2001 toen hij tijdens het zogenaamde 'Tiger Slam' de vier Majortitels in bezit had.

Inslaan

Woods bleek te hebben geleerd van zijn foutjes die hij zaterdag op de zestiende hole (bogey, met drie putts) maakte. "Ik zag later op televisie dat mijn techniek niet helemaal klopte. Tijdens het inslaan voor de laatste ronde heb ik mijn stijl van putten iets aangepast. Het ging meteen veel beter op de green. Ik dacht: hey, zo putte ik twee weken geleden ook toen ik het Buick Open won."

Voor Woods, die vorige maand eveneens het British Open op zijn naam schreef, was het zijn twaalfde triomf in een Majortoernooi.

Jeugdidool

Daarmee staat hij nu tweede in het eeuwige klassement, dat nog altijd door zijn jeugdidool Jack Nicklaus (achttien) wordt aangevoerd. "Het is nog veel te vroeg om me daarover druk te maken", zei Woods. "Jack heeft er twintig jaar overgedaan om al die toernooien te winnen. Ik heb nog een lange weg te gaan. Ik heb nog een hele loopbaan voor me. Als ik zo blijf putten als op de laatste dag hier in Medinah komt het allemaal wel goed."

De Amerikaan Shaun Micheel eindigde als tweede achter Woods met een slotronde van 69. Luke Donald moest genoegen nemen met de gedeelde derde plaats, op zes slagen van de winnaar. De Brit ging na drie ronden nog samen met Woods aan kop. Op de laatste dag verspeelde Donald echter met een rommelige omloop van 74 slagen de kans om als eerste Europeaan in 76 jaar het PGA Championship te winnen.