WASHINGTON - De Nederlandse hockeysters gaan na de eerste fase van het dubbele vierlandentoernooi in de Verenigde Staten ongeslagen aan kop. Oranje won zondag in Washington in de derde wedstrijd met 2-1 van Australië.

Sylvia Karres (tip-in) en Minke Booij (strafcorner) maakten in de eerste helft de doelpunten voor de ploeg van bondscoach Marc Lammers.

Voor Oranje viel de tweede zege te klein uit. De Europese kampioen liet veel kansen liggen. Vier strafcorners bleven onbenut. Nederland gaf geen korte hoekslagen weg.

Scoren

"Het was onze beste wedstrijd tot dusver bij dit toernooi", gaf Lammers aan. "We hebben uitstekend gespeeld, met veel druk op de tegenstander en een hoog baltempo. We hadden wel veel meer moeten scoren."

Nederland en de andere drie ploegen (Argentinië, Australië, Verenigde Staten) reizen maandag per bus naar Virgina Beach. Daar werken zij het tweede deel van het vierlandentoernooi af. Oranje leidt met zeven punten, gevolgd door het gastland en wereldkampioen Argentinië met vier punten.