ROTTERDAM - Ondanks het slechte weer kwamen honderdduizenden mensen op het autorace spektakel in Rotterdam af. Het Bavaria City Racing evenement was daardoor, net als vorig jaar, een groot succes. NU.nl zag Jos Verstappen, Christijan Albers, Hu-Pin Tung en minister-president Jan Peter Balkenende op hoge snelheid voorbij komen.


Foto: Patrick Savalle | Balkenende geflankeerd door pitspoezen Tamara en Ellis

Het spektakel werd geopend door Balkenende die in een oude oldtimer met open dak langs het publiek reed. Aanvankelijk leek dat geen probleem, de premier zwaaide dan ook vrolijk het publiek toe.


Foto: Vincent van Gent | F3-wagen scheurt door straten

Halverwege de rondgang brak er echter noodweer los. De oldtimer haaste zich, met een kletsnatte minister-president en onder luid gejuich van het publiek, terug naar de paddocks achter de Willemsbrug.


Foto: Michel Salters | Jan Peter Balkenende en Ivo Opstelten vertrekken om de Bavaria City Race in Rotterdam officieel te openen.

Feest

De toon bij het publiek was daarmee meteen gezet. Ondanks het slechte weer waren zij vastberaden er een mooi feest van te maken. "Dit is het absoluut waard", zei Rakesa Godoen uit Rotterdam. "Wij zijn hier met allemaal neefjes om Albers en Verstappen aan het werk te zien. Een beetje regen verpest dat niet."


Foto: Marc Koot | Jos Verstappen was met zijn A1 bolide aanwezig in Rotterdam

Hu-Pin Tung

Naast de twee grote namen uit de F1 en A1 mocht ook de Nederlandse Formule 3 rijder Ho-Pin Tung zijn bolide tonen. "Het is jammer van het weer maar het blijft een fantastische show", aldus de 23-jarige coureur. "Het publiek is razend enthousiast, het is een zeer geslaagd evenement."


Foto: J.J. van Dam | Christijan Albers scheurt met zijn Midland F1 over de Coolsingel

"Ik heb echt op volle toeren gereden. De auto ging serieus hard en maakte lekker veel lawaai. De banden zijn nu rijp voor de prullenbak en ik denk dat ook de motorbouwer niet blij met me zal zijn."


Foto: Marc Koot | Ook Williams coureur Nico Rosberg was van de partij

Donuts

De snelheidsduivels reden in Rotterdam van de Willemsbrug via het Blaak en de Coolsingel naar het Hofplein en weer terug. Op de route lagen meerdere punten waar de coureurs met 'donuts' en 'proefstarts' het publiek vermaakte.


Foto: Ivo Geskus | Balkenende in SLK-AMG F1 Safety car

"Dit is echt super, dit is alle moeite meer dan waard", vertelt een enthousiaste Henry van Oorschot die, samen met zijn gezin, helemaal uit Schijndel is gekomen om Albers te bewonderen. "Ik vind het trouwens een superactie van Balkenende. Wij nat, hij nat! Als de city race er volgend jaar weer is zijn wij zeker van de partij."