EINDHOVEN - Regerend landskampioen PSV is de competitie begonnen met een overwinning op NEC. De Eindhovenaren wonnen in het Philips-stadion met 3-1. De eerste twee doelpunten vielen vlak voor de pauze. Phillip Cocu en Alex maakten de goals in de 45e minuut.

Na de rust scoorde Jan Vennegoor of Hesselink de 3-0 en bepaalde Rutger Worm de eindstand in de slotfase op 3-1.

Ooijer

Bij PSV ontbrak André Ooijer in de selectie voor het eerste eredivisietreffen. De club wilde voorafgaand aan de wedstrijd niet zeggen waarom hij niet op het wedstrijdformulier stond. "Dat vertellen we na afloop", aldus een woordvoerder. "Eerst gaan we voetballen."

PSV, dat vorige week in de strijd om de Johan Cruijff-schaal met 3-1 verloor van Ajax, begon het duel wat weifelend. Vorige week koos de nieuwe trainer Ronald Koeman ervoor om het ontbreken van Ooijer op te lossen door een middenvelder (Simons) een linie te laten zakken. Tegen NEC hield hij zijn middenveld in tact en stond Eric Addo centraal achterin naast Alex.

Na een moeilijke beginfase nam PSV al snel het initiatief en kreeg een aantal goede schietkansen. Pas in de 45e minuut scoorde de ploeg. Cocu kopte een voorzet van Jason Culina binnen. In dezelfde minuut tilde Alex de stand naar 2-0, na een lange Eindhovense aanval.

Na de pauze was het verweer van NEC totaal gebroken. PSV mocht vrijuit voetballen en kreeg kans op kans. Vennegoor of Hesselink maakte in de 57e minuut de 3-0. De score had veel hoger moeten uitvallen, maar vooral Arouna Koné verprutste veel mogelijkheden.

Buitenspel

Hij kwam vier keer in kansrijke positie voor doelman Gabor Babos, maar slaagde er niet in te scoren. In de slotfase werd nog wel een doelpunt van invaller Roy Beerens ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste minuut deed Worm nog wat terug: 3-1.