AMSTERDAM - Jan Vennegoor of Hesselink staat dicht bij een overgang naar het Schotse Celtic. Dat meldt De Telegraaf zondag. De 27-jarige spits van PSV heeft van zijn club toestemming gekregen om met Celtic te gaan praten. De clubs zouden al in grote lijnen akkoord zijn over een transfer van Vennegoor.

Celtic deed al eerder pogingen om Vennegoor in te lijven, maar de vraagprijs van ruim acht miljoen euro vormde toen een struikelblok.

PSV heeft inmiddels overeenstemming bereikt met Celtic over de overgang de speler. De spits moet zelf nog wel tot een akkoord komen met zijn toekomstige club. "Het woord is nu aan hem", aldus technisch manager Stan Valckx zondag.

Vennegoor of Hesselink wilde niet al te diep op zijn mogelijke overgang naar Celtic ingaan. "Ik wacht tot de clubs er definitief uit zijn. Maar ik vind Celtic een mooie club. Ze spelen Champions League. Verder vind ik het moeilijk er nu dieper op in te gaan."

Koeman haalde de spits in het duel tegen NEC, waarin Vennegoor of Hesselink de 3-0 maakte (eindstand 3-1), enkele minuten voor tijd naar de kant. Koeman: "Het was geen publiekwissel, maar ik heb hem wel gewisseld omdat alles volgende week anders kan zijn."

Vennegoor zou ook nog steeds in de belangstelling staan van het Engelse Bolton Wanderers. Vennegoor speelde de afgelopen vijf seizoenen voor PSV. Hij heeft in Eindhoven nog een contract voor twee jaar.