MANCHESTER - De Nederlanders hockeyers hebben zaterdag een korte oefenstage in Manchester afgesloten met een gelijkspel. Het duel met Engeland eindigde in 2-2. Voor Oranje scoorden Roderick Weusthof (1-0) en Matthijs Brouwer (2-0). De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans wist afgelopen donderdag nog wel te winnen van de Britten (3-2).

In het tweede oefenduel bleven Taeke Taekema (voet), Sander van der Weide (rug) en Rob Reckers (dijbeen) aan de kant.

Strafcornerspecialist Taekema laat komende week zijn gekwetste voet nader onderzoeken in een ziekenhuis. "Hij krijgt er steeds meer last van. We willen nu weten of er echt iets kapot is in zijn voet", liet Oltmans weten.

Rentree

Robert van der Horst maakte zaterdag verrassend zijn rentree bij Oranje. De getalenteerde verdediger raakte eind vorige maand tijdens de Champions Trophy in Spanje, gewonnen door Oranje, ogenschijnlijk flink geblesseerd aan zijn enkel. Sneller dan verwacht keerde hij echter terug in de hoofdmacht.

"Hij mist nog wedstrijdritme. Dat was tegen Engeland goed te zien. Hij kreeg bijvoorbeeld een onnodige gele kaart. Maar ik ben heel blij dat Robert weer beschikbaar is", zei Oltmans.

WK

Nederland speelt op 11 september opnieuw tegen Engeland, tijdens het WK in Duitsland. Eerst neemt Oranje komend weekeinde nog deel aan de Hamburg Masters. Daarna maakte Oltmans zijn definitieve WK-selectie van 18 man bekend.

Of Ronald Brouwer daartoe behoort, is nog onduidelijk. De nieuwe aanvaller van Bloemendaal kreeg in de finale van de Champions Trophy tegen Duitsland (2-1) een bal vol in het gezicht. In Nederland constateerden een kaakchirurg twee breuken waarna Brouwer meteen een operatie onderging. "Ronald is alweer in training. Ik hoop dat hij voor het WK tijdig helemaal speelklaar is", aldus Oltmans.