KOPENHAGEN - FC Kopenhagen heeft de laatste wedstrijd voor de ontmoeting van komende woensdag tegen Ajax winnend afgesloten. De Deense kampioen beleefde weinig problemen bij Vejle en won met 4-0. Fredrik Berglund, oud-speler van Roda JC, trof tweemaal doel.

Ook middenvelder Tobias Linderoth maakte twee treffers. FC Kopenhagen heeft door de zege nog steeds de minste verliespunten van alle clubs in de hoogste Deense competitie. Aanvaller Markus Allbäck maakte zijn rentree in de basisformatie van FC Kopenhagen.

Speelklaar

De oud-speler van Heerenveen is hersteld van een blessure en kan tegen Ajax spelen. Jesper Gronkjaer was nog niet van de partij. De buitenspeler hoopt dat hij komende woensdag wel speelklaar is.

Ajax verdedigt woensdag voor eigen publiek tegen FC Kopenhagen een voorsprong van 2-1. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de Champions League.

FC Kopenhagen heeft met het Zweedse Ogryte overeenstemming over Ailton Almeida bereikt. De Braziliaanse spits tekent een contract voor vier seizoenen. De kampioen legt ruim drie miljoen euro voor de aanvaller neer. Nog nooit eerder betaalde een Deense clubs zoveel geld voor een voetballer. Hij speelt nog niet tegen Ajax. De verbintenis gaat pas in januari in.