LONDEN - Nog zonder aanwinst Dirk Kuijt is Liverpool matig aan de Engelse competitie begonnen. De Reds kwamen op bezoek bij Sheffield United niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

De van Feyenoord overgekomen spits behoorde nog niet tot de selectie van Liverpool. Hij debuteert waarschijnlijk volgende week in de thuiswedstrijd tegen West Ham United.

Zijn nieuwe ploeggenoten Boudewijn Zenden en Jan Kromkamp speelden wel de gehele wedstrijd. Sheffield United kwam in de 46e minuut op voorsprong door een rake kopbal vam Rob Hulse. Robbie Fowler benutte in de zeventigste minuut een onterecht toegekende strafschop.

Gunners

De eerste competitiewedstrijd van Arsenal in het nieuwe stadion leverde zaterdag evenmin een overwinning op. De Gunners moesten tegen Aston Villa genoegen nemen met 1-1. Daarmee kwam de ploeg van de Franse coach Arsene Wenger nog goed weg ook. Pas zes minuten voor tijd zorgde Gilberto Silva voor de gelijkmaker, na de openingstreffer van Olaf Mellberg kort na de rust.

Robin van Persie had in de eerste wedstrijd in de nieuwe arena, uitverkocht met ruim 60.000 toeschouwers, geen basisplaats bij Arsenal. De international kwam pas in de 65e minuut in het veld voor Emmanuel Adebayor. De voormalige Feyenoorder kon het verschil niet maken.

Landzaat

Ook Denny Landzaat had zaterdag geen reden tot juichen. De voormalige AZ-speler debuteerde met Wigan Athletic met een nederlaag bij Newcastle (2-1). Landgenoot Arjan de Zeeuw kon er in de defensie van Wigan weinig aan veranderen.

Tottenham

Coach Martin Jol begon met Tottenham Hotspur eveneens in mineurstemming aan de competitie. De Londense ploeg ging met 2-0 onderuit bij Bolton Wanderers. Kevin Davies en Ivan Campo maakten in de beginfase de doelpunten. Edgar Davis kon als basisspeler bij de Spurs de eerste nederlaag niet afwenden.