LONDEN - Khalid Boulahrouz speelt komend seizoen zo goed als zeker voor Chelsea. De Engelse landskampioen bereikte vrijdag een akkoord over een overgang met Hamburger SV, de huidige club van de Nederlandse international. Boulahrouz moet dit weekeinde nog wel zelf overeenstemming bereiken met de Londense club.

De afkoopsom voor de 24-jarige verdediger bedraagt ongeveer 13 miljoen euro. Als de onderhandelingen tussen Boulahrouz en Chelsea volgens plan verlopen, ondergaat hij aansluitend de medische test.

Kannibaal

Boulahrouz speelde sinds twee seizoenen bij HSV. Zijn contract liep nog door tot 2010. Bij de Duitse club groeide hij uit tot een ervaren, robuuste verdediger. Hij verwierf zich de bijnaam 'De Kannibaal'. In september 2004 maakte hij onder leiding van bondscoach Marco van Basten zijn debuut in Oranje.

De profcarrière van Boulahrouz begon in 2001 bij RKC Waalwijk. Daar speelde hij drie seizoenen. In de jeugd voetbalde de in Maassluis geboren speler ondermeer bij Ajax en Haarlem.

Chelsea, waar ook de Nederlander Arjen Robben speelt, versterkte zich de voorbije weken al aanzienlijk. Ondermeer Michael Ballack, Andrei Sjevtsjenko en Salomon Kalou verhuisden naar Stamford Bridge.

Verdedigers

De Portugese trainer José Mourinho beschikte naar eigen zeggen echter niet over genoeg verdedigers. Hij zag Asier del Horno onlangs vertrekken naar Valencia, terwijl Glen Johnson is uitgeleend. William Gallas, een andere verdediger, heeft eveneens aangegeven graag weg te willen bij Chelsea.

Naast Boulahrouz is Chelsea ook dichtbij een overeenkomst met linkerverdediger Ashley Cole. Arsenal heeft aangegeven onder voorwaarden mee te willen werken aan een transfer.

Voor Hamburger SV komt het vertrek van Boulahrouz niet gelegen. Eerder al verkaste de Belg Daniël van Buyten, de andere centrale verdediger, naar Bayern München. Bij HSV is de Nederlander Rafael van der Vaart aanvoerder. Ook Nigel de Jong staat onder contract bij de nummer drie van vorig seizoen.