ROME - Het is steeds waarschijnlijker dat de Italiaanse voetbalclub Juventus komend seizoen in de Serie B speelt. Vrijdag slaagde een delegatie van de landskampioen er niet in de Italiaanse voetbalbond te overtuigen om het eerder genomen besluit van degradatie en zeventien strafpunten te herzien.

De bijeenkomst, onder begeleiding van het Italiaans olympisch comité (CONI), was voor Juventus een van de laatste kansen op strafvermindering.

Een sporttribunaal legde Juventus de straf op voor het grote aandeel dat de club had in het omvangrijke fraudeschandaal in het Italiaanse voetbal. De laatste twee landstitels raakte 'De Oude Dame' eveneens kwijt.

Ook AC Milan, Lazio Roma, Fiorentina en Reggina werden, in mindere mate, gestraft. De vier ploegen beginnen het nieuwe seizoen met minpunten, maar ze mogen wel in de Serie A uitkomen.

Juventus laat het er niet bij zitten en wil net als de andere clubs in de Serie A voetballen. Maandag beraadt het bestuur zich op volgende stappen. Het begin van de competitie in Italië is al uitgesteld tot 9 september.