ROTTERDAM - Autocoureur Christijan Albers heeft vrijdagmiddag op de Verlengde Willemsbrug in Rotterdam even laten horen hoe een formule 1-wagen klinkt. Voor een klein clubje genodigden, voornamelijk media, gaf Albers een zeer korte demonstratie van zijn snelle rijgedrag als aanloop naar de Bavaria City Racing van zondag.

De voorbereidingen voor het showtje duurden aanzienlijk langer dan de rit van de coureur. Monteurs waren aan de kop van de Verlengde Willemsbrug, die loopt tussen de Maasboulevard en de Blaak, zo'n anderhalf uur bezig om de formule 1-wagen in gereedheid te brengen.

Nadat de autocoureur eenmaal gas had gegeven, duurde het minder dan een minuut voordat hij weer terug was op af. De aan de media uitgedeelde oordopjes kwamen goed van pas. De wagen van Albers produceerde niet alleen 'burning rubber', maar ook een enorm aantal decibellen. Dat trok nieuwsierige Rotterdammers aan die er nog net getuige van konden zijn hoe de banden weer van de wagen werden geschroefd. De demonstratie was verder geheim gehouden voor het publiek.