ZURICH - Atlete Marion Jones heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het atletiekgala vrijdagavond in Zürich, dat onderdeel uitmaakt van de Golden League. De 30-jarige Amerikaanse liet via haar manager weten dat ze om "persoonlijke redenen" niet aanwezig kon zijn. Ze zou in Zürich uitkomen op de 100 meter.

Jones heeft Zürich vrijdagmorgen in alle haast verlaten. "Ze kreeg een telefoontje uit de Verenigde Staten en heeft zich daarna via haar manager teruggetrokken. Ze zat al in het vliegtuig toen we van haar afmelding vernamen", gaf de Zwitserse organisator Hansjörg Wirz vrijdag aan. Jones heeft zich ook afgemeld voor het gala in Monaco, zondag.

De Amerikaanse atletiekwereld werd de afgelopen weken in diskrediet gebracht door de dopingaffaire rond wereld- en olympisch kampioen Justin Gatlin. De pupil van Trevor Graham reageerde eerder dit jaar positief bij een dopingcontrole. Graham staat inmiddels zelf ook in het beklaagdenbankje, want de afgelopen jaren zijn veel (oud)pupillen van hem betrapt op gebruik van dope.