LIVERPOOL - De Engelse voetbalclub Liverpool heeft de transfer van Dirk Kuyt afgerond. De Nederlandse spits zette vrijdag, nadat de medisch test goed was uitvallen, zijn handtekening onder een vierjarig contract. Zijn oude club Feyenoord ontvangt een recordbedrag voor de 26-jarige Katwijker, volgens Engelse media zo'n 18 miljoen euro. Kuyt kan zaterdag voor de 'Reds' debuteren tegen Sheffield United.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Kuyt poseert met Liverpoolcoach Rafael Benitez

Manager Rafael Benitez van Liverpool toonde zich overtuigd van de kwaliteiten van Kuyt. "Hij gaat voor ons veel doelpunten maken. We hadden Dirk al langere tijd in het vizier. Hij heeft veel spelinzicht. Hij weet wat hij met de bal moet doen en is daarnaast ook een harde werker", zei de Spanjaard over zijn zesde aankoop voor het nieuwe seizoen. "Het afmaken is bij Kuyt prima verzorgd." De Nederlander krijgt bij de Engelse topclub het shirt met nummer 18.

Van Basten

Bij zijn presentatie erkende Kuijt dat bondscoach Marco van Basten een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn keuze voor Liverpool. "Van Basten vertelde me dat een overstap naar Liverpool niet alleen goed was voor mezelf, maar ook voor het Nederlands elftal. Hij vond dat ik de Nederlandse competitie was ontgroeid."