DEBRECEN - Verona van de Leur heeft vrijdag in Debrecen bij de wereldkampioenschappen turnen per toestel op het onderdeel sprong de finale gehaald. De Nederlandse redde het maar net, ze ging als achtste en laatste door. Gabriëlla Wammes werd uitgeschakeld in de halve finales, zij eindigde op de tiende plaats.

Van de Leur, die bij het Europees kampioenschap in Patras in april nog zilver behaalde op dit onderdeel, kreeg van de jury voor haar twee sprongen een waardering van 9,193. Wammes kwam uit op ,149.

Van Leeuwen

Ook Laura van Leeuwen behaalde vrijdag de finale. Op het onderdeel brug kreeg de Nederlands kampioene 9,312 voor haar oefening en ging als zevende door.

Verona van de Leur, die eerder wel de laatste acht op sprong bereikte, kwam tijdens haar oefening ten val en was kansloos voor kwalificatie. Uiteindelijk waardeerde de jury haar mislukte optreden met 8,375, goed voor de vijftiende plaats.

De kwalificatie van Van Leeuwen was de tweede voor Nederland, tegenover twee uitschakelingen. Later op de dag heeft Nederland nog drie kansen op finaleplaatsen.