BREDA - Voetbalclub NAC Breda heeft de Braziliaanse speler Leonardo voor één wedstrijd geschorst. De 23-jarige oud-Feyenoorder kreeg het donderdag voor de tweede keer in korte tijd aan de stok met de nieuwe trainer Ernie Brandts.

Leonardo voerde volgens Brandts tijdens de training van donderdag zijn taken niet goed uit. Na een woordenwisseling vertrok de linkeraanvaller daarna naar de kleedkamer.

"Leonardo en Brandts hebben na de training met elkaar gepraat", aldus technisch directeur Earnest Stewart van de Brabantse club. "Vervolgens hebben wij het besluit genomen om Leonardo zaterdag niet mee te laten doen in de eerste competitiewedstrijd tegen AZ."

De eerste keer dat Leonardo en Brandts in een conflictsituatie belandden, was drie weken geleden. In een wedstrijd om het Baronie-toernooi haalde de NAC-trainer de snelle dribbelaar al snel naar de kant. Hij hield zich destijds niet aan de vooraf gemaakte tactische afspraken.

"De situatie van Leonardo is nog niet uitzichtloos", vindt Stewart. "Als hij zich gewoon aan de afspraken houdt, is er niets aan de hand. Die kans krijgt hij na zaterdag nog een keer van ons."