AMSTERDAM - "Michael is geen groot kampioen, hij is een grote leugenaar." Dat is de ongezouten mening van voormalig wereldkampioen F1 Jacques Villeneuve.

"Michael is geen groot kampioen en zal ook nooit een echte held worden zoals Senna, Prost of Mansell. Daarvoor heeft hij al te veel vuile streken uitgehaald. En hij is ook niet meteen een aangename persoon", valt Villeneuve de zevenvoudige wereldkampioen aan in het magazine F1Racing."Hij beliegt niet enkel de fans, maar ook zijn collega's. Na zijn "foutje" in Monaco keek hij ons bijvoorbeeld recht in de ogen en loog."

De aanval van Villeneuve aan het adres van Schumacher is niet echt een verrassing. Het duo heeft het nooit echt goed met elkaar kunnen vinden. Zeker niet nadat Schumacher de Canadees in 1997 van de baan probeerde te rammen in de strijd om de wereldtitel. Dat incident ligt ongetwijfeld aan de basis van het feit dat Villeneuve niet hoog oploopt met zijn collega.

"Michael vindt zichzelf belangrijker dan de sport. Maar dat is niet zo en dat zal duidelijk worden wanneer hij stopt. De mensen zullen hem gewoon vergeten."

Villeneuve is ongetwijfeld één van de mensen die hoopt dat de Duitser er eind dit seizoen mee ophoudt. Die beslissing deelt Schumacher pas volgende maand mee tijdens de GP van Italië. De F1-loopbaan van Villeneuve is na zijn recente scheiding met het BMW-team hoogstwaarschijnlijk ten einde.