ROTTERDAM - Dirk Kuyt verhuist nu echt van Feyenoord naar zijn 'droomclub' Liverpool. De Rotterdamse club en de Engelse Premier League-ploeg hebben het transfernieuws donderdag gelijktijdig bevestigd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Liverpool is een geweldige club met een enorme uitstraling, een fantastisch meelevend publiek en een historie om van te smullen", stelt Kuyt op de website van Feyenoord. "Ik vind het een eer om voor zo'n club te gaan spelen."

"Ik verlaat Feyenoord met gemengde gevoelens. Liverpool is voor mij de droomclub waar ik naar uitkeek", aldus Kuyt.

Kuyt tekent bij Liverpool een contract voor vier seizoenen. Hij wordt donderdag in Liverpool medisch gekeurd. Daarna worden de laatste details van het contract afgerond. Feyenoord en Liverpool doen geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar volgens De Telegraaf gaat het om achttien miljoen euro.

Aansprekend

Voorzitter Jorien Van den Herik verklaart er alles aan gedaan te hebben om de spits voor Feyenoord te behouden. "Daar zijn we heel ver in gegaan. Maar we wisten dat als Dirk zijn droomclub zou komen, de kans bestond dat hij zou vertrekken. Veel gerenommeerde clubs hebben geprobeerd Dirk te contracteren, maar telkens heeft hij nee gezegd omdat de clubs niet aansprekend genoeg waren voor hem. Dat tekent de instelling van Dirk: of Feyenoord of mijn droomclub."

De 23-voudige international zegt Rotterdam met gemengde gevoelens te verlaten. "Ik heb drie geweldige jaren beleefd bij Feyenoord, ondanks het feit dat we geen grote prijs hebben kunnen winnen. Het publiek bleef zich desondanks positief opstellen. Feyenoord-supporters zijn fans zoals elke club ze in hun stadion zou willen hebben. Daar zal ik altijd respect voor blijven houden, zoals ik dat ook heb voor alle mensen binnen de club."

Kromkamp

Jan Kromkamp wordt door Liverpool niet in een transferdeal met Dirk Kuyt betrokken. Dat meldt Arnold Oosterveer van managementbureau Soccer Vision. Diverse Engelse media berichtten donderdag dat de verdediger van Liverpool in Nederland zou zijn om een transfer met Feyenoord af te ronden. "Jan zit gewoon in Engeland", stelt Oosterveer. Ook zou er op dit moment geen sprake zijn van een overstap naar PSV.

Kromkamp verhuisde in januari van het Spaanse Villarreal naar Liverpool. Bij de Engelse club wist hij echter geen basisplaats te bemachtigen. Oosterveer sluit niet uit dat de verdediger voor het sluiten van de transfermarkt toch bij Liverpool vertrekt. "Daar moet ik eerlijk in zijn, want er kan van het ene moment op het andere natuurlijk van alles gebeuren."