AMSTERDAM - Newcastle United coach Glenn Roeder heeft gezegd dat ook zijn club bezig is Dirk Kuyt binnen te halen. Dit meldt de Britse zender ITV. Roeder wil de spits van Feyenoord graag voor de neus van concurrent Liverpool wegkapen. Kuyt zou zelf hebben gezegd dat hij Newcastle United prefereert boven Liverpool.

Roeder zal vanavond in Dublin aanwezig zijn waar Kuyt met het Nederlands elftal speelt tegen Ierland. "Hij is niet de snelste spits die ik ooit heb gezien, maar hij weet hoe een goal gemaakt word", aldus de trainer. "Kuyt is een hele harde werker en zijn lichaamstaal toont aan dat hij een speler is die je graag in je kleedkamer wilt hebben."

Shearer

De baas van Newcastle realiseert zich dat hij niet de enige is die geïnteresseerd is in de spits. "Een andere club, uit de top vier, heeft ook duidelijk interesse getoond voor Kuyt. Wij werken momenteel hard aan de mogelijkheid om hem toch naar Newcastle te halen." Roeder is de laatste tijd druk bezig met het aantrekken van een spits na de blessure van Micheal Owen. Kuyt zou bij Newcastle de opvolger kunnen worden van de gepensioneerde Alan Shearer.

Voorkeur

Dirk Kuyt zei dat hij de voorkeur geeft aan Newcastle. "Ik weet behoorlijk veel van Newcastle. Ze zijn een typische Engelse club met een grote supportersschare. Ik zou een overgang naar Liverpool zeker overwegen. De kans is groot dat ze de groepsfase van de Champions League halen, een competitie waarin ik graag zou willen spelen. Maar toch is Newcastle mijn eerste keus."

RTV Rijnmond meldde gisteravond dat de spits van Feyenoord inmiddels een akkoord heeft bereikt met Liverpool, maar Kuyts zaakwaarnemer Karel Jansen heeft dit inmiddels ontkend. "Liverpool heeft zeker interesse, maar wij zijn nog niet met ze rond. Wij staan niet op het punt om een contract te ondertekenen." Toch sluit Jansen niet uit dat Kuyt binnenkort voor de Reds speelt. "Het kan ineens snel gaan, maar het kan ook helemaal niet gebeuren."

Manchester

Manchester United lijkt inmiddels definitief afgehaakt in de strijd om Kuyt. Internazionale voorzitter Massimo Moratti gaf gister toe dat zijn club een spits moet verkopen. De afgelopen weken wist Inter Zlatan Ibrahimovic en Hernan Crespo naar Milaan te halen. "Wij kijken zeker vooruit maar we moeten ook aan ons budget denken", verklaarde Moratti tegenover Corriere dello Sport. Alex Ferguson zou bereid zijn een bod van rond de dertig miljoen uit te brengen op Inter-spits Adriano.