GOUDA - De internationale spelersvakbond FIFPro vindt dat er snel duidelijkheid moet komen over de vele nandrolongevallen in het voetbal. Secretaris-generaal Theo van Seggelen heeft de Italiaanse spelersvakbond AIC opgedragen te gaan praten met het Italiaans olympisch comité CONI. Dat gebeurt woensdag.

Vorige week kreeg Jaap Stam een voorlopig schorsing van het CONI opgelegd nadat bij hem sporen van nandrolon waren gevonden. Een week later was de beurt aan de Spanjaard Guardiola, eveneens uitkomend in de Italiaanse Serie A.

"Omdat wij ons niet kunnen voorstellen dat deze spelers daadwerkelijk dat verboden spierversterkende middel hebben gebruikt en omdat er twijfels zijn over de opsporingsmethodes en de hoogte van de verboden waarden vinden wij een nader onderzoek nodig", zei Van Seggelen zaterdag in het NOS-programma Langs de Lijn.

Guardiola heeft overigens hulp gevraagd van advocaat Cor Hellingman, lid van het A-Team dat Frank de Boer in zijn nandrolonzaak bijstond. Van Seggelen hoopt dat het gesprek tussen vertegenwoordigers van de AIC en het CONI iets oplevert. "Als dat niet lukt zullen we een week later op ons eigen congres een duidelijk standpunt kenbaar gaan maken. Vanuit de spelers moeten we de druk op de instanties verhogen."

/DOSSIERNandrolon