AMSTERDAM - Liverpool wil Dirk Kuyt op korte termijn naar Anfield Road halen. De Engelse club bereidt een ultiem bod voor op de spits van Feyenoord. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag.

Liverpool heeft tot 31 augustus de tijd om de speler binnen te halen, omdat op die datum de internationale transfermarkt sluit.

Liverpool toonde al eerder interesse in Kuyt, maar de afkoopsom voor de Katwijker zou tot nu toe een struikelblok vormen. Vorige week maakte de trainer van de Reds, de Spanjaard Rafael Benítez, bekend dat zijn club door de verkoop van Djimy Traoré aan Charlton Athletic extra geld beschikbaar heeft.

Hoofdtoernooi

Zondag haalde Liverpool de eerste prijs van het seizoen binnen door ten koste van Chelsea de Engelse Supercup te veroveren. Volgende week kan de ploeg zich tegen het Israëlische Maccabi Haifa plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het eerste duel in Liverpool eindigde woensdag in 2-1 voor de Engelsen.

Volgende week staat de return op het programma. Die wordt vanwege de spanningen in het Midden-Oosten gespeeld in de Oekraïense hoofdstad Kiev.