BERLIJN - De Duitse doelman Jens Lehmann wil na het Europees kampioenschap in 2008 zijn voetballoopbaan beëindigen. De keeper heeft dit in een interview met het Duitse blad 'Kicker' gezegd. "Op 36-jarige leeftijd heb ik nu over twee jaar het EK in het vooruitzicht, daar richt ik me op. Daarna is het voor mij denk ik mooi geweest, in het nationale team en überhaupt als profvoetballer."


Lehmann keepte deze zomer in eigen land een uitstekend WK

Lehmann heeft bij zijn huidige club Arsenal nog een contract tot komende zomer. Daarna zou hij nog een keer in de Duitse Bundesliga willen spelen. "Het zou mooi zijn als ik in eigen land mijn loopbaan kan afsluiten."

Lehmann won voor het afgelopen wereldkampioenschap de zware concurrentiestrijd met Oliver Kahn om de plaats onder de lat van het Duitse elftal. De Duitsers eindigden vorige maand als derde bij de wereldtitelstrijd in eigen land.

Wegens deze prestatie ontving de ploeg maandag de Silver Laurel Award, de hoogste onderscheiding van de sport, van de Duitse bondspresident Horst Köhler. Bondscoach Jürgen Klinsmann, die na het WK zijn functie neerlegde, was niet bij de uitreiking aanwezig.