HERENTALS - De onrust bij de veldrijders van de Spaar Select-ploeg groeit. De Belg Erwin Vervecken heeft nog altijd geen handtekening gezet onder een nieuw contract. "Ik heb een mondelinge overeenkomst, maar ik kan nog altijd niets tekenen", aldus de wereldkampioen van 2001.

"De afspraak is nu al zes of zeven keer afgezegd. Ik geloof er niet meer in. Ik vermoed dat het einde van de ploeg toch nabij is. Het contact wordt constant afgehouden".

De Nederlandse vestiging van Spaar Select is onlangs gestopt met de sponsoring van de schaatsploeg. De directeur van de vestiging in België, dat de veldrijders sponsort, heeft laten weten dat er geen verband is met de problemen in Nederland, maar Vervecken en zijn ploeggenoten betwijfelen dat.

"Ik ben toch bang dat het mis gaat. Maar ik heb genoeg andere contacten. Als ik van iemand anders een goede aanbieding krijg, zal ik niet schromen daar op in te gaan. Al zal ik het wel jammer vinden, want we hebben een toffe groep", aldus Vervecken.

Naast Vervecken staan ook zijn landgenoot Bart Wellens, winnaar van de Superprestige in Asper-Gavere, en Wim de Vos bij Spaar Select onder contract.