AMSTERDAM - Andy van der Meyde heeft een laatste waarschuwing gekregen van David Moyes. De manager van Everton eist van de aanvaller dat hij vanaf nu een professionele instelling laat zien bij de Engelse club. "Als hij nog een keer in de fout gaat krijgt hij geen nieuwe kans meer", zegt de trainer op de website van Everton.

Van der Meyde werd een week geleden onwel na een avondje stappen in Liverpool en moest met ademhalingsproblemen worden opgenomen in een ziekenhuis. Hiermee werd hij betrapt op het negeren van het verbod van Moyes om minder dan 48 uur voor de eerstvolgende wedstrijd op stap te gaan.

Teleurgesteld

De manager is teleurgesteld in de 26-jarige vleugelaanvaller. "Als je ergens een contract tekent heb je je te houden aan de regels van de club", zegt hij. "Van een profvoetballer verwacht je dat hij dit begrijpt. Als Andy dat niet snapt dan wordt het helaas niets met hem. Hij moet heel snel zijn gedrag verbeteren."

De oud-Ajacied kreeg een boete van 75 duizend euro voor net negeren van het stapverbod. Diverse media meldden dat de spits ook op zoek kon naar een andere werkgever.

Moyes wil Van der Meyde echter nog niet afschrijven. "Ondanks alles moet ik zeggen dat Andy een goede jongen is. Hij heeft zich na het incident goed gedragen en is vastbesloten te laten zien dat hij bij Everton hoort. En dat is ook wat ik wil. We willen allemaal dat hij slaagt bij Everton."