ZANDVOORT - Robert-Jan Derksen is als beste Nederlander geëindigd in het KLM Open. De 32-jarige Nijmegenaar bracht na de laatste ronde een kaart binnen met 73 slagen. Zijn totaal van 283 bracht hem op de 46e plaats in het eindklassement.

"Tegenvallend", zei Derksen na afloop, "ik had hier op de Kennemer drie keer een redelijke ronde en één slechte, de laatste. Met één goede ronde op de drie redelijke had ik een veel beter toernooi gehad."

Derksen noemde zijn prestatie "tekenend voor het hele jaar. Ik maak haast niets op de greens. Geen enkele keer kreeg ik het 'yes-gevoel' dat je krijgt als je iets goeds doet."

Sluiter

Golfer Tim Sluiter heeft het toernooi besloten met een ronde in 73 slagen. Met totaal 285 slagen kwam de Nederlandse topamateur uit op één slag boven de baanstandaard en een eindklassering in de middenmoot.

De 17-jarige Sluiter speelde in elk geval drie slagen beter dan professional Niels Kraaij die op een totaal van 288 (+4) uitkwam. Daarmee eindigde hij in de onderste regionen.

De laatste holes van Sluiter, met drie bogeys, waren enigszins teleurstellend. "De vermoeidheid sloeg toe", zei hij, "dit was een heel zwaar toernooi." Sluiter kwam binnen toen de leider in het klassement, de Ier Damien McGrane, nog moesten afslaan.

Auto

De Argentijnse golfer Daniel Vancsik eindigde zondag op de bescheiden 51e plaats. Toch ging hij met een mooie prijs uit Zandvoort weg. Vancsik deed namelijk op de laatste dag op de twaalfde hole de langste afslag. Zijn 'longest drive' ging over 313 meter. Als beloning kreeg hij een nieuwe auto, een BMW 116i ter waarde van EUR 24.000.