AMSTERDAM - Lance Armstrong heeft Floyd Landis geadviseerd zich voorlopig koest te houden. De zevenvoudige Tourwinaar vindt dat het optreden van Landis in de media zijn zaak alleen maar erger maakt. "Het is beter de officiële weg te bewandelen en niet te vaak in de media te verschijnen", stelt Armstrong.

Landis verscheen de afgelopen week in vier late night-shows en vier ochtendprogramma's op de grote Amerikaanse tv-stations. De onttroonde Tourwinnaar droeg daarin diverse verklaringen aan voor zijn te hoge testosteronwaarde tijdens de door hem gewonnen zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk. Hij noemde onder meer een natuurlijke aanleg, pijnstillers voor zijn kapotte heup, uitdroging en het drinken van enkele glazen bier en whisky voorafgaand aan de beruchte etappe waarin hij positief testte.

Armstrong vindt de positieve test van zijn voormalige ploeggenoot een slechte zaak voor het wielrennen. "Floyd zou dat ook zeggen", meent de 34-jarige Amerikaan. "Maar ik ben een fan en een supporter van Floyd Landis. En ik geloof in zijn onschuld."