LOS ANGELES - Jelena Dementjeva uit Rusland heeft zaterdag afgerekend met landgenote Maria Sjarapova in de halve finales van het tennistoernooi in Los Angeles. De als derde geplaatste Dementjeva won met 7-5 en 6-2 van Sjarapova, die als eerste was gezet op de ranking.

Dementjeva speelde sterk vanaf de baseline en profiteerde van de fouten die haar opponente maakte. Sjarapova won vorige week nog het toernooi van San Diego. Dementjeva treft zondag de in de finale de winnares van de andere halve finale, die gaat tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Servische Jelena Jankovic.

In de finale treft Dementjeva zondag Jelena Jankovic. De als zestiende geplaatste Servische kende in de andere halve eindstrijd opvallend weinig moeite met Serena Williams: 6-4 6-3. Williams, voormalig nummer een van de wereld, was juist bezig aan een sterke terugkeer in het tenniscircuit.

Federer

Roger Federer is met enige moeite doorgedrongen tot de finale van het Masters Series-toernooi in Toronto. De Zwitserse nummer een van de wereld versloeg in de halve finale de als vijftiende geplaatste Chileen Fernando Gonzalez: 6-1 5-7 6-3.

Op weg naar alweer een toernooizege stuit Federer zondag op Richard Gasquet. Het Franse 20-jarige talent versloeg de een jaar jongere Brit Andy Murray in twee sets: 6-2 7-5.

Gasquet trof Federer dit seizoen drie keer eerder. Telkens was Federer te sterk. "Het zal een moeilijke opgave worden", beseft Gasquet. "Een voordeel is dat ik helemaal niets heb te verliezen."