AMSTERDAM - Feyenoord heeft de 'Engelse week' met een verliespartij afgesloten. In het Madejski Stadium verloren de Rotterdammers met 2-1 van de Engelse promovendus Reading FC. De Ceulear zorgde na rust voor de enige Feyenoord-treffer. Eerder deze week won Feyenoord van Middlesbrough (2-0) en verloor het van Chelsea (0-1).

Voor trainer Erwin Koeman was Reading de ideale tegenstander om de voorbereiding mee af te sluiten. De Engelse ploeg speelt komend seizoen in de Premier League en was gebrand Feyenoord serieuze tegenstand te bieden.

In de 22ste minuut passeerde de promovendus tot tweemaal Feyenoord-keeper Henk Timmer. In de tweede helft zorgde de Belgische aanwinst De Ceulear nog voor de 2-1, maar Feyenoord bleek niet in staat nog op gelijke hoogte te komen.

Koeman wisselde veelvuldig om zijn spelers nog één keer in actie te zien voor het competitietreffen met FC Groningen. Onder anderen jeugdige talenten als Derijck en Altheer maakten in de tweede helft hun opwachting in het keurkorps van de stadionclub.

Vlaar

Ron Vlaar raakte tijdens het duel geblesseerd aan zijn wreef. De verdediger hoeft echter niet te vrezen dat hij het begin van de competitie mist, die voor Feyenoord over twee weken begint.

Vlaar verklaarde na de wedstrijd behoorlijk last te hebben van de blessure. "Het loopt niet lekker, daarom moest ik ook naar de kant. Ook nu voelt het niet prettig."

De vorig seizoen van AZ overgenomen verdediger werd vervangen door Nicky Hofs. Clubarts Robbart van Linschoten meldt op de website van Feyenoord dat de blessure niet ernstig is. "Hij zal gewoon fit zijn als de competitie begint."