AMSTERDAM - Jens Voigt heeft opnieuw een wielerkoers in Duitsland gewonnen. Woensdag won de Duitser in dienst van CSC de Ronde van Duitsland, zaterdag schreef hij de Rund um die Hainleite op zijn naam. Voigt ontsnapte op 25 kilometer van de streep en kon door het peloton niet meer worden achterhaald. De Spanjaard Xavier Florencio won de Clasica San Sebastian.

Robert Retschke (Wiesenhof) finishte als tweede achter zijn landgenoot Voigt. De Belg Jurgen van Loocke (Landbouwkrediet Colnago) kwam als derde over de streep in Erfurt.

De Rund um die Hainleite is een eendagskoers van de 1.1-categorie over 186,1 kilometer van Erfurt naar Kyffhäuser en terug naar Erfurt. De Duitse koers werd dit jaar voor de 81e keer georganiseerd.

Clasica San Sebastian

De Spaanse wielrenner Xavier Florencio heeft zaterdag de Clasica San Sebastian gewonnen. Florencio versloeg in de massasprint de Italiaan Garzelli en de Kazak Kasjetsjkin.

Na de beklimming van de Jaizkibel leken Rabo-Rus Mentsjov en de Spanjaarden Mayo en Sastre te gaan strijden om de zege in de ProTourkoers, maar het drietal werd enkele kilometers voor de streep ingelopen. Florencio was daarna de snelste van een groep van 51 renners.