ZANDVOORT - Drie Nederlandse golfers hebben zich gekwalificeerd voor de finalefase van het KLM Open in Zandvoort: amateur Tim Sluiter als gedeeld 13e, professional Robert-Jan Derksen als gedeeld 21e en professional Niels Kraaij als gedeeld 46e. Nederlands beste speler, Maarten Lafeber, werd met 144 slagen uitgeschakeld. Nog dertien andere Nederlanders konden eveneens inpakken na 36 holes.

Tim Sluiter maakte zaterdagmorgen in zijn resterende acht holes nog twee birdies naast een bogey en klom daardoor aanzienlijk in het klassement. Derksen hoefde nog slechts één hole te spelen. Voor Niels Kraaij betekende de kwalificatie een primeur. De 33-jarige speler kwam bij een zestal vorige starts nooit door de schifting.

Kraaij speelt op het Nederlandse profcircuit en de Duits georiënteerde EPD Tour, de Europese tweede divisie. Twee birdies brachten hem zaterdag boven de streep, waar Lafeber precies onder bleef.

Garrido

De Spanjaard Ignacio Garrido behield zijn koppositie al verspeelde hij op de laatste drie holes twee slagen van zijn voorsprong. Hij kwam op 135 slagen, één minder dan de Engelsman Philip Archer, de Fransman Christian Cévaër en de Deen Sören Kjeldsen.

De derde ronde van het KLM Open wordt zaterdagmiddag gespeeld.