EINDHOVEN - Andre Ooijer is donderdag niet op de training verschenen bij PSV. De verdediger heeft zich ziek gemeld. Het is onduidelijk wat hem mankeert, maar Ooijer wil graag vertrekken uit Eindhoven. De Engelse club Blackburn Rovers heeft interesse, maar moet met PSV nog tot overeenstemming komen over een transfer.

De club heeft inmiddels een eerste bod van de Engelsen afgeslagen en als 'belachelijk' betiteld. Een woordvoerder van PSV wilde geen verband leggen tussen de ziekmelding en de transferperikelen.

Koeman

Trainer Ronald Koeman wilde zich donderdagmiddag niet mengen in de strijd tussen Ooijer en de leiding van de club. "Dat is een zaak tussen speler en club en daar kom ik niet tussen. Maar het is wel duidelijk dat hij niet zomaar weg mag. Ook wij moeten verder. Ik ben in ieder geval niet blij met de huidige gang van zaken. Ooijer is met zijn ervaring een belangrijke speler. We worden minder op het moment dat hij er niet meer bij zou zijn."

Volgens Koeman neemt PSV vrijdag weer contact op met Ooijer. "Hij heeft zich donderdag ziekgemeld en dat laten we nu maar even zo. Ik kan op dit moment ook niet inschatten hoe het zich verder ontwikkelt. Ik ga er ieder geval vanuit dat hij zondag niet meespeelt in de strijd om de Johan Cruijff-schaal. Ik hoop wel dat hij behouden blijft voor de club."