AMSTERDAM - Pavel Nedved is door de Tsjechische bondscoach Karel Brückner opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Servië, die volgende week wordt gespeeld. Eerder overwoog de middenvelder van Juventus na het WK te stoppen als international. De 33-jarige Tsjech speelde tot nu toe negentig keer voor het nationale team.

Nedved zette aanvankelijk al na het EK in 2004 een punt achter zijn interlandloopbaan, maar Brückner wist hem voor de play-offs voor het WK tegen Noorwegen in november over te halen terug te keren in de selectie.

Na het voor Tsjechië teleurstellend verlopen wereldkampioenschap leek de oud-speler van onder meer Lazio en Sparta Praag opnieuw te stoppen als international. De Oost-Europeanen sneuvelden in Duitsland in de groepsfase met de latere wereldkampioen Italië, de Verenigde Staten en Ghana.

Nedved zegde vorige maand toe bij zijn huidige werkgever Juventus te blijven. Ondanks de gedwongen degradatie van de club naar de Serie B ziet hij het als zijn plicht zijn club terug te brengen naar de top.