AMSTERDAM - Co Adriaanse is woensdag bij FC Porto opgestapt vanwege enige geschillen met de clubleiding van de Portugezen. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Zo wachtte de oud-trainer van AZ al maanden op zijn kampioenspremie. Ook wilde de oefenmeester graag PSV'er Jan Vennegoor of Hesselink inlijven als vervanger van Benni McCarthy.

Adriaanse kondigde woensdag zijn vertrek aan. Ook assistent-trainer Jan Olde Riekerink, keeperstrainer Wil Coort en techniektrainer Chris Kronshorst legden hun functie neer bij de Portugese club. De Nederlandse technische staf gaf aan dat een vertrouwensbreuk ten grondslag lag aan dit gezamenlijke besluit.

De 59-jarige Amsterdammer was vooral niet te spreken over het afketsen van de transfer van Vennegoor of Hesselink naar de Portugezen, die het transferbedrag van acht miljoen euro te hoog vonden.

Kritiek

Tevens kwam Adriaanse ter ore dat Porto-president Jorge Nuno Pinto da Costa stevige kritiek uitte op de verrichtingen van de Portugese ploeg tijdens het Amsterdam Tournament vorige week. Porto verloor in de Amsterdam ArenA met 3-1 van Manchester United en met 3-2 van Internazionale.

Adriaanse, die eerder onder meer trainer was van AZ en Ajax, was sinds vorig jaar in dienst van FC Porto. Hij behaalde met die club afgelopen seizoen de landstitel en de nationale beker.