ROTTERDAM - Blackburn Rovers doet er deze week alles aan om verdediger Andre Ooijer van PSV over te nemen. Manager Mark Hughes verklaarde woensdag na afloop van de verloren oefenwedstrijd van zijn ploeg tegen Sparta (0-1) dat de onderhandelingen doorgaan. PSV lijkt zijn stopper echter niet zomaar te laten vertrekken.

"Wij willen Ooijer graag overnemen, maar PSV moet dat wel willen. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt, zal snel genoeg blijken", aldus de oud-speler van onder meer Manchester United en Barcelona.

Volgens Hughes heeft hij zelf nog geen contact gehad met Ooijer, die wel oren heeft naar een avontuur in de Premier League. PSV heeft het eerste bod van Blackburn Rovers afgewezen.

Ooijers contract met PSV loopt na komend seizoen af. Op het Kasteel speelde middenvelder Acuna (Feyenoord, RBC Roosendaal) bij de Engelsen op proef mee.

Schijntje

Donderdag meldde het Algemeen Dagblad dat PSV de transfer niet zomaar doorgang laat vinden. De Eindhovense club eist een fiks bedrag voor de verdediger. Voorzitter Rob Westerhof legt uit waarom Ooijer niet voor een schijntje mag vertrekken: 'Als Wilfred Bouma voor meer dan vijf miljoen weggaat, laten we een international als Ooijer toch niet voor minder vertrekken?'