RIJWIJK - AC Milan heeft de eerste wedstrijd in de kwalificatie van de Champions League woensdag met klein verschil gewonnen. De Italiaanse club, ondanks het fraude-schandaal toch internationaal actief, versloeg in eigen huis Rode Ster uit Belgrado (1-0). Oranje-international Khalid Boulahrouz liep een vervelende blessure op.

Inzaghi scoorde al na 22 minuten voor Milan. Aanvankelijk was de club door een Sportgerecht uit het toernooi gezet. Via het hoger beroep mocht de club toch meedoen, niet geheel naar de zin van de overkoepelende organisatie UEFA. Het duel met Rode Ster stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Wegereef.

HSV

Ook Hamburger SV is nog lang niet zeker van het hoofdtoernooi. De Duitsers kwamen op eigen niet verder dan 0-0 tegen Osasuna. Van der Vaart en De Jong deden negentig minuten mee tegen de Spanjaarden.

Boulahrouz werd al tijdens de warming-up per brancard van het veld gedragen. Hij verrekte zijn enkelbanden en speelt zeer waarschijnlijk ook het komend weekeinde niet in de competitie tegen Bielefeld.

Liverpool

Liverpool, dat in de finale van het toernooi in 2005 AC Milan versloeg, had het moeilijk met Maccabi Haifa. Het werd maar net 2-1 voor de thuisclub. Gonzalez maakte kort voor tijd het winnende doelpunt. De return wordt gespeeld op neutraal terrein, vanwege Israëls gewapend conflict in Libanon.